Koncert soprana Antonie Vučinović i Elene Jovićević na klaviru, koji će se održati u četvrtak, 2. septembra 2021. godine u 20 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ (JU Muzeji i galerije Budve).

Antonia Vučinović, rođena 15.01.2001. godine u Kotoru. Interesovanje za muziku i scenu pokazuje još od malih nogu. Osnovnu školu, i Osnovnu muzičku školu završila je u Tivtu, na odsjeku za flautu kod profesorice Brune Matijević. Bila je učesnik mnogobrojnih takmičenja u zemlji i regionu sa kojih odnosi nagrade, kao i polaznik seminara za duvače. Pjevanje uči od 2015. godine. Nakon 4 mjeseca učenja solo pjevanja, Antonia se predstavlja na svom prvom takmičenju „Bruna Špiler”, kao jedan od najmlađih takmičara, sa kog odnosi bronzanu liru. Antonia u muzičkoj školi Tivat završava pored flaute i tek otvoreni odsjek za solo pjevanje.
Godine 2016. upisuje srednju muzičku školu „Vida Matjan” u Kotoru, odsjek za solo pjevanje i teoriju. Radi sa prof. Lalošević, i prof. Milanović. Antonia maturira u maju, 2020. godine kao jedini pjevač u svojoj generaciji u klasi mr Milice Milanović, sa kojom i sada radi. Kroz srednju školu Antonia je učesnik na mnogobrojnim takmičenjima i festivalima solo pjevača sa kojih odnosi značajne nagrade. U januaru 2020. godine u Crnogorskom narodnom pozorištu, Antonia učestvuje u prvoj operi u našoj zemlji, operi La Boheme – Giaccomo Puccini (sa 2 reprize) pod dirigentskom palicom maestra Alberta Veronesija (Ita) i režijske produkcije Andrea Tocchio (Ita), u kojoj je Antonia dobila ulogu u horu i kao cocetta (izabrana među 30 od više od 100 kandidata na audiciji u Crnogorskom Narodnom pozorištu. Imala je niz solističkih koncerata u pratnji kamernih orkestara i klavira u zemlji i inostranstvu. Već nekoliko godina učestvuje u programu KotorArt festivala. Solista je na Božićnim i Uskršnjim koncertima u Katedrali Sv. Tripuna u Kotoru, uz pratnju crkvenog hora i mandolinskog orkestra. Pohađa masterclass u Beču i Lilianfeltu (Austrija) 2017. godine, nakon čega je izabrana da pjeva na dva koncerta. Bila je aktivni učesnik više masterclassova i radila sa priznatim profesorima i pjevačima iz Crne Gore i inostranstva. Sarađuje sa korepetitorima prof. Lidija Molčanova, prof. Aleksej Molčanov, prof. Dejanom Krivokapić. Antonia je završila prvu godinu teoretskog smjera na Muzičkoj Akademiji na Cetinju. Sada je redovan student MDW – Universität für Musik und derstellende Kunst Wien u Beču, odsjek opersko pjevanje u klasi prof. Gabriele Lechner.

Elena Jovićević, rođena 05.02.2001. u Kotoru. Osnovnu muzičku školu upisuje 2007. godine u Budvi u klasi profesorice Radmile Trnski. Završava je 2016. godine sa brojnim dobrim rezultatima, te svoje muzičko obrazovanje nastavlja u srednjoj muzičkoj školi „Vida Matjan” u Kotoru, u klasi profesorice Ljiljane Dončić. Srednju školu završava sa diplomom Luča i ističe se na polju korepeticije. Učesnica je brojnih takmičenja i seminara kod prestižnih pijanista (Vladimir Milošević, Rita Kinka, Lipin Xiao, Vladimir Mlinarić). Nastupala je u brojnim kamernim sastavima i već od srednje škole nastupa i radi kao korepetitor. Od trećeg  razreda srednje škole sarađuje sa sopranom Antoniom Vučinović sa kojom je imala mnogobrojne koncerte. Ove godine je imala solistički koncert sa kolegom Boškom Bismiljkom. Elena Jovićević je trenutno student muzičke akademije na Cetinju u klasi profesora Vladimira Domazetovića.