Izložba crteža umjetnice Rajne Krulj „Stihom i kistom do vječnosti“, otvorena je 4.marta u 19 časova u Modernoj galeriji “Jovo ivanović”. Kustoskinja ove izložbe je mr Senka Subotić, a izložba je dio manifestacije Ljubišini dani, koja je posvećena znamenitom književniku, političaru i društvenom radniku, porijeklom Paštroviću, Stefanu Mitrovu Ljubiši.

Upravo zbog toga počasno mjesto u postavci zauzima lik Stefana Mitrova Ljubiše, rađen namjenski za ovu izložbu, kao i portreti dvojice likovnih poeta, Jovana Ivanovića i Bata Mihailovića, umjetnika najzaslužnijih za osnivanje budvanske Moderne galerije.

RAJNA KRULJ je rođena 27. marta 1961. godine u Zrenjaninu. Studirala medicinu i književnost, a 1999. godine diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Izlagala više puta samostalno i kolektivno u zemlji i inostranstvu. Bavi se I performansom. Dobitnica je nagrade za crtež-studiju i za najbolji ostvareni uspeh na prvoj godini studija Akademije u Novom Sadu. Na sajmu Art-Expo 2004. godine predstavila se performansom “Ljudi ikona Božija”. Njen kratkometražni eksperimentalni film “Noć svetla, svetla kao dan” prikazan je 2003. godine na 50. Festivalu jugoslovenskog dokumentarnog i kratkometražnog filma. Njene slike se nalaze u privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Zrenjaninu.

Izložbu je zvanično otvorila umjetnica recitujući svoju poeziju, dok je na klaviru pratio pijanista Rinat Kušmarev.

Izložba će biti otvorena do 6. marta 2020. godine.