U četvrtak, 24. jula 2019. godine, u  galeriji Marko Krstov Gregović(Spomen dom Crvena komuna) u Petrovcu otvorena je izložba „Vječiti putnik“ umjetnice Maje Veličković. Kustoskinja izložbe je mr Milijana Istijanović, a program otvaranja vodila je mr Milica Stanić Radonjić.

Istoričar umjetnosti Dejan Radovanović u tekstu iz kataloga izložbe navodi: „Crteži Maje Veličković koji su pred nama rezultat su njenih dugogodišnjih istraživanja u traganju za smislom i izrazom. Intimni kaligrafski zapisi, pojedinačno i  sabrani, prvenstveno nam se obraćaju tihom, fluidnom atmosferom tišine ogromnih daljina, a posmatraču prilazepostepeno i nežno budeći poverenje. Format papira, bez obzira na dimenzije, belinom uz odsustvom linearnog okvira na ivicama, širi se na okolni prostor i ostavlja mogućnost vezivanja i spajanja belina svih crteža, i, simbolički  sa otvorenim belinama posmatrača. Probrani rečnik u kome se pored krila, mladih jelena, rogova, dlanova, lutki-manekena i cipela pojavljuje veoma mali broj elemenata, obojenost svedena na neutrume – crno, belo, sivo i zlatno uz suptilno precizne konstrukcije nagoveštenog  prostora – sobe, polja, šume… fokusiraju misli i poruke. Iznijansirani potezi od oštrog reza pera, mekih tananih poteza četkice do fluidnih laviranja, stvaraju majstorsku dikciju kazivanja. Veličkovićeva tako upućuje na bitno u svojim porukama, ostavljajući dovoljno mogućnosti za komunikaciju i dograđivanje smisla u međusobnom kontaktu.”

Maja Veličković je rođena 1982. godine u Odžacima, Vojvodina. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, likovni odsek, smer slikarstvo. Od 2008. godine zaposlena u Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture u Petrovaradinu kao slikar-konzervator. Izlagala na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.  Izložba će biti otvorena do 7. avgusta 2019. godine.