U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, u prostoru Spomen doma „Crvena komuna“ u Petrovcu, 4. septembra 2020. godine otvorena je izložba pod nazivom „Getsemanski vrt“ umjetnika Vladimira Vlada Iličkovića. Publiku je na samom početku dočekala muzička numera „Ne diraj moju ljubav“ u izvedbi klape KUD-a „Jedinstvo“ iz Bara. Nakon toga, pjesnik Miroslav Jovanović Timotijev se obratio publici i u govoru se dotakao svog dugogodišnjeg poznanstva sa Iličkovićem i njihove posebne povezanosti sa maslinom – svetim drvetom. Izložbu je zvanično otvorio novinar i publicista Željko Milović koji se, ističući Iličkovićevu autentičnost, posebno osvrnuo na slikarove početke u Baru. Posjetiocima se kratko i emotivno obratio i sam autor izložbe.

 

 

Vladimir Vlado Iličković rođen je 1955. godine u Baru. Završio je Višu pedagošku akademiju u Nikšiću 1978. godine. Živi i stvara u Starom Baru. Ovo mu je deveta samostalna izložba, a na kolektivnim izložbama je izlagao više puta.

Izložba će biti otvorena do 30. septembra u galeriji „Marko Krstov Gregović“ u Petrovcu. Kustoskinja izložbe je mr Jasmina Lazović, a autor postavke je mr Dragan Brile Mijač.  Napominjemo da su prilikom ovog događaja od strane JU Muzeji i galerije Budve bile ispoštovane sve mjere NKT-a za sprečavanje širenja koronavirusa.