U okviru kulturne i naučne manifestacije “U počast Ljubiši”, a povodom pedeset godina postojanja i rada Udruženja Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu “Drobni pijesak”, dana 6. avgusta 2011. godine u JU Spomen-dom “Crvena komuna” u Petrovcu na Moru, održan je okrugli sto “Književna kritika o djelu Stefana Mitrova Ljubiše”.

Na okruglom stolu su učestvovali: akademik Radomir V. Ivanović, prof. dr Dušan Ičević, dr Mila Medigović Stefanović, mr Zora Jestrović i mr Lucija Đurašković. Domaćin okruglog stola bio je prof. dr Pavle R. Anđus, predsjednik Udruženja “Drobni pijesak”, a radom je rukovodila dr Mila Medigović Stefanović.

Kao prateći program, priređena je izložba Ljubišinih pisama Iliji Račeti i jednog pisma Mitra S. Ljubiše. Autorka izložbe je dr Mila Medigović Stefanović.

Organizatori događaja bili su Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu “Drobni pijesak”, JU Spomen-dom “Crvena komuna” i JU Muzeji, galerija i biblioteka Budva — RJ Spomen-dom “Stefan Mitrov Ljubiša”.