Izlagačka sezona u galeriji „Marko Krstov Gregović“ (JU Muzeji i galerije Budve) u Petrovcu otvorena je 3. jula  izložbom 64 slike  u kombinovanoj tehnici na staklu umjetnice Ivane Babić pod nazivom „Linije dodira“ i govorom istoričarke umjetnosti Liljane Zeković.

Večeras 05.08. u 20:00 časova izložbu će svećano zatvoriti pijanistkinja Grana Đikanović, notama Pjotra Iliča Čajkovskog iz zbirke Godišnja doba opus 37a: Jun (Bakarola) i Jul (Pjesma Kosača).

Po riječima akademskog umjetnika Iva Aranđusa „Ivana Babić slojevima stakla daje sadržaj i bojom u njih uliva suštinu. Njen umjetnički potez je izražen glasnom muzikom i jakom bojom…”, stoga će melodija klavira označiti i kraj „ispovijesti na slojevima stakla”. Zbog važećih NKT mjera nastup Grane Đikanović će biti prikazan online, u saradnji sa RTV Budva.

Grana Đikanović rođena je u Kotoru 1984. godine. Nižu muzičku školu završila je u Budvi, odsjek klavir, prvo u klasi nastavnice Mirjane Pajović, zatim u klasi nastavnice Gabrijele Aksamit. Dalje muzičko  obrazovanje nastavila je u Srednjoj muzičkoj školi u Subotici u klasi profesora Matije Molcera, nakon čega 2002. godine odlazi na usavršavanje u Italiju. Od 2002. godine upisuje klavir u klasi profesora Marija Borćani na Konzervatorijumu Đuzepe Verdi u Milanu, gdje će u oktobru 2008. godine diplomirati, a 2012. završiti postdiplomske studije, odsjek klavir – muzički izvođač sa naglaskom na Romantizam sa najvišom ocjenom (110/110). U međuvremenu maturiraće kao vanredni đak Srednje muzičke škole u Kotoru. Svoj prvi solistički koncert održala je sa 11 godina u Podgorici svirajući sa orkestrom RTV Crne Gore. Učestvovala na raznim međunarodnim i takmičenjima postižući odlične rizultate i mnogobrojne prve nagrade. Pohađala je mnoge seminare kao i masterklas kurseve, u Italiji i Evropi , kao i  ljetnji muzički kamp za mlade u Masačusetsu (SAD), učeći od muzičara internacionalne slave kao što su Mika, Kanino, Fou ‘Tsong, Hjuit, Risaliti, Rindzevićute, Hans-Peter i Volker Štencl (pijanistički duo), Svan, Džouns i De Roza (kamerna muzika), Bordoni (jednogodišnji master) i Lonkvič. Nastupala je kao solista, i kao član više kamernih ansambla u Crnoj Gori, Srbiji, Italiji, Španiji, Njemačkoj i Holandiji. Od proljeća 2019. godine, član je klavirskog tria Piano Trio „Les Trois Amateurs”, koji izvodi originalnu i aranžiranu muziku za klavir, zajedno sa
dugogodišnjim prijateljima: Maja Matijanec (Hrvatska,/Njemačka) i Stefano Nocoli/Nozzoli (Italija).

Već više godine radi kao profesor klavira u Milanu, a posljednje četiri godine je zaposlena kao Korepetitor na milanskom Konzervatoriju.