U ponedeljak, 18. oktobra 2021. godine u 18:30 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“, biti upriličeno muzičko veče Senade Beglerović Leković, na kome će pored autorke učestvovati Miloš Boreta, klapa Harmonija, mr Muhamed Zlatan Hrenovica. Moderatorka večeri biće Dušica Vugdelić.

Senada Beglerović Leković je rođena u Sarajevu, gdje se i obrazovala.

Bila je solista RTV Sarajevo od 1976 godine, gdje je za Arhiv Radio Sarajevo snimila stotinjak arhivskih snimaka. Kao amater pjevač-interpretator, je promovisala Sevdalinku,  i na taj način obišla skoro cijeli svijet. Na Medjunarodnim festivalima pjesama i igara, prvo mjesto osvojila u Poljskoj 1970, Italiji 1973, i Grčkoj 1974. godine. Na Festivalu Studensko ljeto u Maglaju (BiH), osvojila je nagradu novinara Jugoslavije za najbolju interpretaciju 1974. godine. Za rad na polju promovisanja pjesme Sevdalinke svijetom kao amater, odlikovana je državnom nagradom Medalja rada koju joj je uručio Josip Broz Tito u aprilu 1974. godine.

Njena biografija se nalazi u Muzeju Salema Šehovića (Soba sevdaha), kao i u knjizi Velikani Bosne i Hercegovine, pisca i novinara Salema Šehovića. Učestvovala je u mnogim muzičkim projektima RTV Sarajevo. Snimljen je i dokumentarni film o Senadinom životu i radu (porodica-posao-pjesma) pod nazivom Paralelna stvarnost , autora i redatelja Ibrahima Osmanbašića, kao televizijske  emisije Bosna u sevdahu, Besjede, Sevdalinka u srcu. U Podgorici 12.11.2021. godine u KIC „Budo Tomović”, održala Solistički koncert sevdaha pod nazivom “Melem pjesma od meraka”. Senada živi i radi na relaciji Sarajevo–Budva.