U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve biće nastavljen kulturni maraton u ponedjeljak 20. i u utorak 21. marta u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović”.

U ponedjeljak 20. marta u 19 časova, održaće se koncert barokne muzike. U okviru koncerta će nastupiti Aleksandar Korenkov (bariton), Ekatarina Venter (mecosopran), korepetitor Jevgtenija Popova (harmonika). Predstaviće djela nekih od najznačajnijih kompozitora baroka (Georg Fridrih Hendl, Frančesko Durante, Đovani Batista Pergolezi, Đulio Kaćini).

U utorak 21. marta u 19 časova, održaće se moderni multimedijalni performans – drama u četiri čina – „Crkvenkapica”. Novo čitanje poznate bajke u format predstave koja kombinuje savremeni ples, violončelo uživo i medijsku scenografiju. Nastupaju Mari Teras (Mari Terras) (ples), Jurij Voronjuk (Yuri Voroniuk) (violončelo), Maja Papaja (Maya Papaya) (multimedija). Akciju prate djela Benjamina Britena, Sergeja Prokofjeva i Feliksa Mendelsona,koja su neobično kombinovana sa modernom koreografijom i medijskim efektima.

Ulaz je besplatan. Donacija je dobrodošla.