Obavještavamo Vas i pozivamo da najavite da JU Muzeji i galerije Budve realizovati bogat kulturni program povodom obilježavanja Dana Opštine Budva 2021. godine. Program će se realizovati u periodu od 18. do 26. novembra 2021. godine u Budvi i Petrovcu.

 

Program će početi 18. novembra 2021. godine u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović”, kada će biti upriličen koncert hora Sv. Jevstatije Prevlački pri crkvi Sv. Trojice. Koncert se organizuje povodom obilježavanja 25 godina postojanja i rada hora.

 

Takođe u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović”, 19. novembra 2021. godine u 19 časova budvanska publika će biti u prilici da prisutvuje koncertu „Računajte na nas“ na kom će se predstaviti djeca i mladi iz svih vaspitno-obrazovnih ustanova sa teritorije Opštine Budva – Vrtića „Ljubica Jovanović Maše“, Osnovne škole „Stefan Mitrov Ljubiša“, Druge osnovne škole, ŠOMO Budva i SMŠ „Danilo Kiš“. Ove večeri će u Modernoj galeriji i zvanično biti otvorena Izložba poklonjenih radova iz fundusa Moderne galerije 2019–2021.

 

Program se nastavlja 23. novembra 2021. godine u 18 časova, kada će u kino sali Spomen doma „Crvena komuna“ biti uplićen koncert „Računajte na nas“ u okviru kog će se, kao i u Budvi, predstaviti  djeca i mladi iz svih vaspitno-obrazovnih ustanova sa teritorije Opštine Budva.

Koncertom će zvanično biti otvorena i izložba radova iz zbirke Zavičajni umjetnici” iz fundusa galerije „Marko Krstov Gregović“.

Program te večeri se nastavlja u 19 časova u spomen-sobi Spomen doma „Crvena komuna“   predstavljanjem publikacije „Petrovačka opština (1920–1921)“ autora mr Marka Janketića, o kojoj će, pored autora, govoriti i prof. dr Vasilj Jovović.

 

U srijedu, 24. novembra 2021. godine u 19 časova, u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” biće predstavljanjen zbornik „Antička Budva“ sa međunarodnog multidisciplinarnog naučnog simpozijuma u izdanju JU Muzeji i galerije Budve. O zborniku će govoriti prof. dr Irena Lazar, mr Dobrila Vlahović, mr Mladen Zagarčanin I Dušan Medin, MA – urednik.

 

Program se završava 26. novembra 2021. godine u 19 časova, otvaranjem izložbe „Seljak u karikaturi Ježa 1935–1990. godine” autorke dr Tatjane Mikulić, u Spomen domu „Stefan Mitrov Ljubiša“. Program se ralizuje u saradnji sa Etnografskim muzejem u Beogradu.