U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u Spomen-domu „Crvena komuna” u utorak, 11. jula 2023. godine u 21 čas, otvorena je izložba slika umjetnika Milovana Mikija Radulovića.
Zaposlena u JU Muzeji i galerije Budve Milica Radonjić se obratila prisutnima i poželjela dobrodošlicu. Izložbu je zvanično otvorila mr Lucija Đurašković, istoričarka umjetnosti. Kustoskinja izložbe je mr Milijana Istijanović.

Umjetnik se predstavio sa 50 radova, tehnika – ulje na dasci (godina nastanka 2022. i 2023. godina).

„A Mikijeve slike svojom simboličkom zagonetkom, čudesnom vedrinom i vizuelnim utiskom uvode gledaoca u svijet likovnosti koji je najbliži poetskom nadrealizmu i spontanoj igri, gotovo dečijoj neposrednosti. Bio je u pravu Zoran Pavlović kad je u njegovom slikarstvu poodavno prepoznao “detinjsku čednost”. To je njegovo stalno svojstvo, njegov veoma izraženi kontinutet. Iz tog kontinuiteta prepoznatljiva je crtačka virtuoznost, ali i očaravajuće prisustvo prirode u kojoj je oživljen pejzaž baš kao i životinjski svijet sa čovjekovim pogledom.  Igra u njegovoj slici isto je što i vitalnost slike, igra njenog bića. Tu sliku tvori svojom izvornom imaginacijom i nadgleda njen majstor sklon fantastičnim vizijama.”

Odlomak iz teksta Ratka Božovića, sociologa kulture 

Izložba možete pogledati do 31. jula 2023. godine.