U Spomen domu “Stefan Mitrov Ljubiša” je u srijedu, 18. septembra u 20 časova otvorena izložba umjetnika iz Srbije Slavka Krunića i Ljiljane Rivić. Ovom izložbom je započeo i program Septembarski dani kulture, koje organizuje JU Muzeji i galerije Budve od 18. do 30. septembra 2019. godine.

Na samom početku se u ime Ustanove obratila Itana Lalović, koja je brojne prisutne upoznala sa konceptom Septembarskih dana kulture, i istakla da su dva programa iz pomenute manifestacije dio evropske manifestacije Dani evropske baštine, koji se ove godine održavaju pod sloganom: Kultura i umjetnost: baština na pozornici.

Izložbu je zvanično otvorio Zoran Dojčinović, konzul Srbije u Crnoj Gori: “Opština Budva i Javna ustanova Muzeji i galerije Budve su prepoznati ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu kao organizatori manifestacija koje po svom značaju prevazilaze granice Crne Gore. U tom kontekstu posebno mi je zadovoljstvo što umetnici iz Republike Srbije imaju dobru saradnju sa ovom kulturnom ustanovom. Dozvolite mi da istaknem da mi je velika čast što sam večeras ovde među vama i što ću provesti vreme sa ljudima koji kroz kulturu neguju prave i istinske ljudske vrednosti. Ova izložba, kao i mnoge pre nje, svedoči da su Slavko Krunić i Ljiljana Rivić umetnici izgrađenog renomea, prepoznati kako u Republici Srbiji i Crnoj Gori, tako i u regionu i Evropi. Kreirajući svoje umetničke svetove svaki od umetnika je na sebi svojstven način prikazao svoju autonomnost i kroz samo sebi znane korake dočarao umetničko viđenje sveta. Različitim tehnikama, i u svom stilu, kroz posebno nadahnuće gospodin Krunić i gospođica Rivić su nam prikazujući radove izrazili svoje emocije, u kojim večeras imamo priliku da uživamo.”

Izložba će biti otvorena do 4. okrobra 2019. godine.