U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, u prostoru Spomen doma „Crvena komuna“ u Petrovcu, 9. septembra 2020. godine u 20 časova je predstavljena izložba slika sa 24. saziva međunarodne likovne kolonije „Buljarica Art“. Na ovogodišnjoj izložbi slika svoje radove su predstavili umjetnici iz Crne Gore i to: Nataša Drešić, Nataša Petejčuk, Vladimir Vlado Iličković, Milica Marković Rajčković, Jovana Ivanović, Dragan Mijač Brile i gošća kolonije Simeona Konstantina Mijač.

Posjetiocima se kratko obratio učesnik kolonije Vladimir Vlado Iličković istaknuvšti njenu važnost kako za mlade umjetnike, tako i za one iskusne. Sa željom da kolonija nastavi svoju dugogodišnju tradiciju, otvorio je izložbu.

 

Kolonija je, usled pojave pandemije koronavirusa, po prvi put smanjila broj učesnika, dok se očekuje da će jubilarni 25. saziv nastaviti tradiciju spajanja umjetnika na međunarodnom nivou, navodi organizator saziva Dragan Mijač Brile.

Napominjemo da su prilikom ovog događaja od strane JU Muzeji i galerije Budve bile ispoštovane sve mjere NKT za sprečavanje širenja koronavirusa.