More

26/07/2019 21:00

Moderna galerija „Jovo Ivanović”

Cara Dušana 19, Stari grad, Budva

033 452 380

Petak, 26. jul u 21 čas

Modena galerija “Jovo Ivanović”

Amela Frljučkić je harmonikašica rođena u Podgorici (Crna Gora). Zvanje Magistrice muzičkih umjetnosti na harmonici je stekla 2017. godine na  Muzičkoj akademiji u Sarajevu (Bosna i Hercegovina), a u okviru studija školovala se i na Coservatorio di Musica Guiseppe Tartini (Italija) i na Akademiji za Glasbo u Ljubljani (Slovenija). Za postignute rezultate u toku školovanja dobila je posebno priznanje Univerziteta u Sarajevu “Zlatna značka”.

Usmjerena je na popularizovanje harmonike kao umjetničkog instrumenta, te posebno popularizovanje savremene muzike na harmonici. Zaljubljenica je u tradicionalnu muziku koju aranžira i izvodi u savremenim aranžmanima. Trenutno aktivno radi na projektu dua harmonika-klavir „Instrumental Story“ koji aranžira i izvodi tradicionalnu, klasičnu kao i autorsku muziku.

U toku školovanja kao solistica i kamerni izvođač osvajala je I, II i III nagrade na sledećim takmičenjima: “Akordeon Art” (Bosna i Hercegovina), “Svirel” (Slovenija), “Zvezdane staze” (Srbija), “DocMusicContest” (Italija) i Festival mladih muzičara (Crna Gora). Do sada je u skolopu raznih republičkih i međunarodnih festivala, takmičenja, master classova i koncerata nastupila u Italiji, Sloveniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.