JU Muzeji i galerije za ljeto 2020. godine svojoj publici priprema sadržajan program, uprokos nemogućnosti da se brojne planirane izložbe održe zbog pandemije korona virusom. Dok će u Muzeju grada Budve, Spomen domu „Crvena komuna” i Spomen domu „Reževići” biti aktuelne stalne postavke koje sugrađani i gosti mogu posjetiti, kulturno-umjetnički program će biti realizovan u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“, Spomen domu „Stefan Mitrov Ljubiša” i Spomen domu „Crvena komuna”.

  • Moderna galerija „Jovo Ivanović“

U Modernog galeriji ljetnja izložbena sezona biće otvorena 7. jula izložbom slika umjetnice iz Budve Jelene Papović, pod nazivom „Preobražaj”. Ovom izložbom obilježava se jubilej – 20 godina od prve izložbe umjetnice u Modernoj galeriji, i ona će biti aktuelna tokom jula. Krajem jula biće otvorena izložba Orijane Ubović koja će biti aktuelna do kraja avgusta, kada će se svečano otvoriti izložba Slavice Mijović. Drugu polovinu septembra u Modernoj galeriji “Jovo Ivanović” obilježiće izložba umjetnika iz Zagreba – Igora Modrića.

  • Spomen dom „Stefan Mitrov Ljubiša“

Jul će u Spomen domu „Stefan Mitrov Ljubiša“ obilježiti takođe radovi umjetnice Jelene Papović, koja će u ovom galerijskom prostoru izložiti svoje manje formate. U avgustu će se predstaviti umjetnica Dijana Vukićević iz Podgorice, sa 15 radova u kombinovanoj tehnici. U septembru će biti otvoreno 11 izdanje kolektivne izložbe „Mali format – slike, crteži, objekti”.

  • Spomen dom „Crvena komuna“

U galeriji Spomen doma „Crvena komuna“ 3. jula biće otvorena izložba slika umjetnice Ivane Babić iz Budve. U prvoj polovini avgusta predstaviće se umjetnik Milan Lutovac. Septembar će u petrovačkoj galeriji obilježiti izložba likovne kolonije „Buljarica art“, u okviru koje će se samostalno predstaviti i umjetnik Miroslav Masin, jedan od učesnika kolonije. Početkom septembra će biti organizovana i svečana proslava povodom 100 godina od osnivanja Spomen doma “Crvena Komuna”.